Nieuws

Het laatste nieuws hebben wij voor u op een rij gezet.

Aangifte inkomstenbelasting, schenkbelasting en erfbelasting

Het jaarlijks indienen van een correcte aangifte inkomstenbelasting is secuur werk. Voor ondernemers met een actief bedrijf combineert Bloemendaal Ruigrok deze activiteit met het opstellen van de jaarrekening. Als ondernemers hun bedrijf verkopen of op andere wijze beëindigen dan beschouwt de belastingdienst hen als particulieren. Speciaal voor hen heeft ons kantoor een afdeling ‘Particulieren’.

Vertrouwde dienstverlening

Voormalige ondernemers en andere particulieren kunnen via de afdeling Particulieren van de vertrouwde dienstverlening van Bloemendaal Ruigrok blijven gebruikmaken. Marijke Koot en Joke Visser werken als zelfstandig aangifte medewerker op de afdeling Particulieren. Zij richten hun aandacht op aangiften inkomstenbelasting, schenkbelasting en erfbelasting.

Voormalige ondernemers

De afgelopen jaren werden de contacten met particuliere klanten vooral onderhouden door Wim Ruigrok en Jan Bloemendaal. In 2015 nam Joke verschillende van die contacten over en in 2016 kwam Marijke de afdeling versterken. Joke: “Goed beschouwd zijn wij er voor iedereen die een onderneming heeft gehad, maar wij helpen ook particulieren met een wat ingewikkelder aangifte die het prettig vinden door ons te worden geadviseerd en geholpen.” Met de komst van Marijke naar onze afdeling benutten wij haar expertise betreffende schenkbelasting en erfbelasting.

Testamenten

Marijke geeft aan dat de leeftijd van hun relaties varieert. Marijke: “Leeftijd is geen criterium en iedere situatie is anders.” Wij benadrukken tijdens besprekingen met onze klanten dat het hebben van een goed testament en levenstestament van belang is. Die urgentie betreft het voorkomen van uiterst vervelende consequenties wanneer iemand door bijvoorbeeld dementie niet meer capabel is om zelfstandig beslissingen te nemen. Zonder levenstestament is een gang naar de kantonrechter veelal onvermijdelijk. In een levenstestament wordt het geven van een volmacht vastgelegd; meestal in eerste instantie aan de partner, maar het kan ook aan de kinderen zijn. Is een testament of levenstestament opgesteld, dan houden wij in de gaten of het nog up-to-date is. Te vaak ervaren wij dat mensen het laten maken en up-to-date houden van een testament op de lange baan schuiven.”

Persoonlijk contact

Tenzij er speciale ontwikkelingen zijn zoals overlijdenssituaties, hebben Marijke en Joke veelvuldig contact met de klanten. Joke: “Tussentijds kunnen ons allerlei vragen bereiken. Betreffen die eenvoudige fiscale kwesties dan schetsen wij de eerste mogelijkheden. Bij problemen schakelen wij een fiscalist van ons kantoor in. Wij zorgen dat snel de juiste actie wordt ondernomen.” Joke en Marijke praten met plezier over hun werkzaamheden op de afdeling Particulieren. Marijke: “Het is ontzettend leuk en afwisselend werk. Wij spreken veel verschillende mensen op een dag en zijn de hele dag voor hen actief. Persoonlijk contact is belangrijk en daarom ontvangen wij onze klanten graag bij ons op kantoor. Indien gewenst of noodzakelijk gaan wij naar de klant.”

Rustige uitstraling en aanpak

Joke en Marijke kennen heel veel klanten uit de tijd dat deze nog ondernemer waren. Voor Bloemendaal Ruigrok was dat een belangrijke aanleiding om Joke en Marijke te vragen de overstap naar de afdeling Particulieren te maken. Joke: ”De band die ons kantoor met een ondernemer heeft opgebouwd willen wij niet verbreken omdat iemand geen ondernemer meer is. Klanten vertrouwen erop dat de kwaliteit van het contact op hetzelfde niveau wordt voortgezet.” Marijke: “Onze rustige uitstraling en praktische aanpak wordt gewaardeerd. Alle particulieren die advies en hulp wensen bij hun belastingaangiften zijn wij graag van dienst.”

Geplaatst op: 31-01-2017