Nieuws

Het laatste nieuws hebben wij voor u op een rij gezet.

Aftrekpercentage Energie-Investeringsaftrek (EIA) in 2019 omlaag

Bent u van plan om te investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen die voorkomen op de Energielijst? Doe deze investering dan dit jaar nog, want volgend jaar kunt u minder (van 54,5 naar 45%) van de investering in mindering brengen op de fiscale winst.

De Energie-investeringsaftrek (EIA)

De EIA is een fiscale subsidieregeling, waarmee de overheid streeft naar meer investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen of duurzame energie. Met de EIA betaalt u uiteindelijk minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Hierdoor bespaart u niet alleen op energie, maar ook op uw kosten. Welke bedrijfsmiddelen in aanmerking komen voor subsidie staan op de Energielijst.

Verlaging aftrekpercentage EIA naar 45%

Met de EIA kunnen ondernemingen momenteel 54,5% van het investeringsbedrag extra in mindering brengen op de fiscale winst. Dat percentage wordt in 2019 verlaagd naar 45%.

Opdrachtverstrekking in 2018 raadzaam

De aankomende verlaging van het aftrekpercentage voor de EIA is een goede reden om plannen voor een energiezuinige bedrijfsinvestering uit te voeren. Wij raden u aan om de opdracht hiervoor nog in 2018 te verstrekken, zodat het percentage van 54,5% nog van kracht is en het voordeel dus groter is. Als u een energiebesparend bedrijfsmiddel hebt aangeschaft, bent u verplicht om dit binnen drie maanden na het aangaan van de investeringsverplichting te melden. Meldt het tijdig bij onze collega’s van de subsidieafdeling, zodat wij de aanvraag kunnen indienen.

Geplaatst op: 27-09-2018