Einde belastingvrije reiskostenvergoeding per 1 januari 2021

Aan werknemers die thuiswerken vanwege corona, mag de belastingvrije vaste vergoeding voor kosten van het woon-werkverkeer dit jaar gewoon worden doorbetaald. Dit is echter vanaf 1 januari 2021 niet meer mogelijk.

Hoe is het nu?

Als een vaste reiskostenvergoeding vóór 13 maart 2020 is vastgesteld en voldoet aan de voorwaarden van de Belastingdienst, kan een werkgever deze belastingvrij doorbetalen als de werknemer vanwege corona thuiswerkt. Veel werkgevers hebben hiervoor gekozen vanwege het feit dat de thuiswerkende werknemer ook extra kosten maakt, zoals voor verwarming.

Hoe is het per 1 januari 2021?

Bovenstaande versoepeling is van toepassing tot 1 januari 2021.

Dit betekent dat er voor werknemers die per 1 januari nog thuiswerken en een onbelaste reiskostenvergoeding ontvangen de reiskostenvergoeding opnieuw zal moeten worden vastgesteld op basis van de daadwerkelijke situatie. Er mogen vanaf 2021 geen onbelaste reiskosten meer worden uitbetaald over thuiswerkdagen.

Wanneer er een werknemer (gedeeltelijk) thuiswerkt en de belastingvrije vergoeding moet worden aangepast geef dit dan aan ons door.