Nieuws

Het laatste nieuws hebben wij voor u op een rij gezet.

Hoger subsidiebudget verwijderen asbestdaken

Op 24 augustus 2016 besloot Staatssecretaris Dijksma van het ministerie van Infrastructuur en Milieu het budget voor de Subsidieregeling verwijderen ssbestdaken te verhogen. Dit stijgt voor 2016 van € 10 miljoen naar € 15 miljoen.

Particulieren, bedrijven, non-profit en overheidsinstellingen kunnen gebruikmaken van de regeling. De staatssecretaris wil voorkomen dat aanvragers tot volgend jaar moeten wachten voordat zij de subsidie ontvangen. De subsidieregeling loopt nog tot en met 31 december 2019. In totaal blijft er een budget van minimaal € 75 miljoen beschikbaar gedurende deze looptijd.

De subsidie bedraagt € 4,50 per m2 verwijderd asbestdak met een maximum van €25.000 per adres. U kunt alleen in aanmerking komen voor de subsidie als de oppervlakte van het geïnventariseerde asbestdak meer dan 35 m2 bedraagt. Dakbeschot komt niet in aanmerking voor deze regeling.

Voor vragen over deze regeling kunt u contact opnemen met onze subsidieafdeling. Tevens kunnen wij uiteraard de aanvraag voor u verzorgen.

Geplaatst op: 15-09-2016