Heeft u een bedrijf dat veel energie verbruikt en zijn uw energiekosten een groot deel van uw totale kosten? Dan kunt u mogelijk de regeling Tegemoetkoming Energiekosten (TEK-regeling) aanvragen.

De TEK-regeling is een tijdelijke steun voor de periode 1 november 2022 tot en met 31 december 2023. Zo krijgt u ruimte om uw bedrijf te verduurzamen of uw bedrijfsmodel te veranderen zodat u de hoge energieprijzen in de toekomst kunt terugverdienen. De hoogte van de TEK is 50% van het bedrag dat u meer betaalt aan energiekosten dan de drempelprijs. De drempelprijs is € 1,19 per m³ gas en € 0,35 per kWh elektriciteit.

Wanneer komt u in aanmerking?
U kunt de TEK-regeling aanvragen als uw onderneming energie-intensief is. Dit betekent dat u door het soort werk wat u doet veel energie verbruikt. De voorwaarden voor de TEK zijn onder meer:

  • Uw kosten voor gas en elektriciteit zijn minimaal 7% of meer van uw omzet in 2022.
  • U heeft een mkb-onderneming en stond vóór 1 januari 2023 ingeschreven in het Handelsregister van KVK.
  • Uw mkb-onderneming heeft een zakelijk energiecontract.
  • U heeft maximaal 250 werknemers en uw omzet is minder dan € 50 miljoen per jaar.

Bekijk alle voorwaarden voor de TEK-regeling

Hoe kunt u aanvragen?
U kunt de TEK-regeling aanvragen tot en met 2 oktober 2023, 17.00 uur bij de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO).

Om in te loggen heeft eHerkenning niveau 3 met machtiging ‘RVO diensten op niveau eH3’ (of hoger) nodig. Bent u zzp’er of heeft u een eenmanszaak? En bent u degene die bij KVK geregistreerd staat als eigenaar of bestuurder van het bedrijf? Dan mag u ook inloggen met DigiD. Let op: eHerkenning of DigiD aanvragen duurt enkele dagen.