Bowling-Restaurant Menken

Het begin van de relatie tussen Bloemendaal Ruigrok en Bowling-Restaurant Menken gaat terug naar 1984. Hans Menken, de vader van de huidige firmanten Eelco en Bas, had in die tijd een vervelende belastingcontrole die grote gevolgen voor de onderneming kon hebben. Een goede bekende van de familie kende Bloemendaal Ruigrok. In korte tijd werd een afspraak gemaakt tussen Hans en Ad Ruigrok, waarna Bloemendaal Ruigrok de controle met de Belastingdienst afhandelde naar grote tevredenheid. Op dat moment is de basis gelegd voor een relatie die nu al ruim 30 jaar bestaat.

Karakteristiek bowlingcentrum

Bowling-Restaurant Menken is een bowlingcentrum met 10 banen waarbij naast het bowlen ook ruimte is voor een diner of lunch. Naast een ontspannen middag of avond bowlen, wordt ook aan de sportieve bowler gedacht. Er is een vereniging actief en in de Pro-shop kunnen professionele bowlingmaterialen verkregen worden. Veel van de materialen die de Pro-shop verkoopt, importeren Bas en Eelco zelf uit Amerika. Dat ze bij Bowling-Restaurant Menken een bowlingbal op maat kunnen maken is vrij uniek.

Van eenmanszaak naar firma

De eenmanszaak van Hans Menken is in juni 1994 verder gegaan als firma. Beide zoons werden medefirmant. In 2003 is Hans uit de firma teruggetreden en zijn Bas en Eelco samen verder gegaan. Het relatiebeheer binnen Bloemendaal Ruigrok is in de loop der tijd overgegaan van Ad Ruigrok naar Wilco de Koning. Wilco: “In 2005 werd het huidige pand aangekocht aan de Kenauweg in Leiden. Bas en Eelco hadden een ondernemingsplan opgesteld voor de verhuizing naar de nieuwe locatie, wij hebben ze daarbij ondersteund bij het maken van het investeringsplan en de aanvraag van de financiering. ” Eelco: “We weten een hoop van bowlen en horeca, maar willen ook rekening houden met groei, kosten en tussentijdse investeringen. Qua financiën konden we wel wat ondersteuning gebruiken.” Bas: “Onze grootste investering is de machine die achter de schermen draait. De machine heeft wekelijks onderhoud nodig en de kegels gaan om de zes weken in een rustmodus om constante kwaliteit te bieden aan zowel de recreant als de sportvereniging.”

Ideaal samenwerken met online faciliteiten

Bas Menken is sinds 2008 gebruiker van AccountView Online. Met dit administratiepakket worden de facturen elektronisch verzonden en de bankafschriften automatisch ingelezen en verwerkt. Sinds kort is Bas ook gaan betalen vanuit het boekhoudpakket, de rekeningen worden nu automatisch met de juiste betalingskenmerken verwerkt. Bloemendaal Ruigrok heeft toegang tot dezelfde administratiegegevens en boekt de maandelijkse afschrijvingen automatisch. Hiermee is er altijd een actueel inzicht in de cijfers. “Het boekhoudpakket Accountview functioneert heel goed. Ik kan lezen en schrijven met het pakket. En als ik vragen heb, bel of mail ik Rolf (ICT-ondersteuner en de vaste assistent voor Bas en Eelco)”, zegt Bas. Voor beide partijen is dit ideaal samenwerken. Het opstellen van de jaarrekening kost beduidend minder tijd omdat vraagstukken regelmatig gedurende het jaar al afgehandeld worden. Bloemendaal Ruigrok verzorgt naast alle fiscale aangiftes ook de salarisadministratie voor de flexibele arbeidskrachten. De loonjournaalposten worden automatisch maandelijks in het boekhoudpakket geboekt. Bas: “Ik krijg een mail dat het klaar staat en dan doe ik de betaling.”

Waarom klant bij Bloemendaal Ruigrok?

Dat de onderneming destijds gered is mede dankzij Bloemendaal Ruigrok doet Bas en Eelco nog steeds veel. Bas: “Ze hebben veel ervaring en kennis in huis, maar het belangrijkste is dat ze weten wie we zijn.” Eelco: “We zitten nog steeds goed bij hen en iets wat goed is, moet je niet veranderen.” Wilco: “Bij ons mag de klant nooit een nummer worden. We gaan voor de lange termijn relatie en proberen dat te bereiken met een goede communicatie.” Voor de heren Menken is Bloemendaal Ruigrok dé financiële sparringpartner. Bas en Eelco hebben de ruimte voor het ondernemen; Bloemendaal Ruigrok zorgt dat daar de optimale omstandigheden voor zijn!

20150827 BR_Bowling Menken by Etienne Oldeman Photography-53web[1]          Bedrijfsbezoek BR bij Bowling Menken

Leon Pex Installatiebedrijf

Tien jaar geleden koos Leon Pex als 25-jarige voor het zelfstandig ondernemerschap. Leon: “Met het diploma Erkend Loodgieter op zak zag ik kansen voor mijn eigen bedrijf. Maar ik heb lang getwijfeld of ik zelfstandig ondernemer wilde worden. Het is toch een hele stap om ontslag te nemen en voor jezelf te beginnen.” Natalie: “In goed overleg is Leon gestopt bij zijn werkgever.  Hij is zichzelf gaan verhuren aan aannemers en deed op zaterdag eigen klussen. Later kwamen daar de vrijdagen en donderdagen bij. Van andere ZZP-ers hoorde hij dat er voor hen, en dus ook voor hem, volop werk en inkomen was.” Doordat Natalie toen, en nu nog steeds, bij Bloemendaal Ruigrok werkte, was het organisatorisch meteen goed geregeld. Hierdoor kon Leon zich volledig richten op de acquisitie en het uitvoeren van klussen. Bij de start van de onderneming zijn door Jacques Vonk, relatiebeheerder, duidelijk de voor- en nadelen van een eigen onderneming op een rijtje gezet. Deze adviezen en begeleiding hebben eraan bijgedragen dat wij nu een gezond bedrijf zijn. De combinatie van Leons ambitie en de financiële en fiscale voordelen waren de belangrijkste drijfveren om ondernemer te worden.

Lees meer

Kwekerij De Landscheiding

Op 20-jarige leeftijd startte Wilco Hofman zijn eigen tuinderij. Hij koos voor het accountantskantoor dat ook het agrarisch bedrijf van zijn ouders begeleidde: Bloemendaal Ruigrok. “Nog steeds ben ik enthousiast over de betrokkenheid en deskundigheid van dit kantoor.” zegt Wilco. Ook zijn meewerkende dochter Juliska en zoon Leon zijn buitengewoon tevreden. Jacques Vonk, vennoot bij Bloemendaal Ruigrok, bevestigt de hechte samenwerking.

Lees meer

Aannemersbedrijf P. Hoogerbrugge

Het in Berkel en Rodenrijs gevestigde Aannemersbedrijf P. Hoogerbrugge is al heel wat jaren klant bij Bloemendaal Ruigrok. “Mijn ouders zijn dit bedrijf in 1985 gestart en in 2004 heb ik het van hen overgenomen.” zegt Nina Hoogerbrugge. “Ook wij vieren dit jaar dus een jubileum: 30 jaar! ‘Ik weet niet beter dan dat Bloemendaal Ruigrok ons bedrijf met haar accountancy-diensten begeleidt.”

Lees meer