Velux elektrotechniek

Ad Ruigrok, accountant, is goed bekend met veel relaties van het accountantskantoor. Ad: “Eén van onze relaties is Velux Elektrotechniek: een professioneel bedrijf dat al 50 jaar in Pijnacker gevestigd is. Ik zie overeenkomsten tussen onze bedrijven. Allebei werken we aan continuïteit door ons volledig in te zetten voor onze cliënten en opdrachtgevers. We bouwen aan lange termijn relaties. Ook komen we elkaar regelmatig tegen als sponsor van lokale en regionale gebeurtenissen.”

Betrokken en deskundige sparringpartner

Ad heeft al jaren een goede band met Dennis van der Kleij, directeur/ eigenaar van Velux Elektrotechniek. Vanwege trieste omstandigheden werd in 2009 het bedrijf in slechts enkele maanden door Dennis van de toenmalig eigenaar Paul van Schie overgenomen. Dennis: “Op het moment van de overname werkte ik 16 jaar bij Velux. Toen Paul ernstig ziek werd vroeg hij mij het bedrijf voort te zetten. Als nieuwbakken directeur had ik veel behoefte aan extern advies. Bloemendaal Ruigrok bleek een betrokken en deskundige sparringpartner te zijn. Nog steeds is het een club mensen waar ik met alle vragen terecht kan en die met begrijpelijke antwoorden en oplossingen komt.”

”Er is altijd iemand bereikbaar die deskundig kan helpen. Ideaal dus!”

Sinds 2014 onderhoudt vooral Danny Ruigrok, de zoon van Ad, het contact met Velux. Dennis: “Het is positief dat er op een frisse manier naar en in je boekhouding wordt gekeken. Ook wij moeten en willen innoveren, subsidiemogelijkheden benutten en administratieve processen automatiseren. Danny kan goed meedenken en adviseren. In de huidige economie ben je bijvoorbeeld bij kostprijsberekeningen in het voordeel wanneer je goed en snel zicht op de kostenopbouw hebt. Bij offertes gaat het steeds meer om transparantie en snelheid.”

Van investeringsaftrek en subsidie profiteren

Twee innovatieve producten zijn zonnepanelen en laadpunten voor elektrische auto’s. Velux Elektrotechniek installeerde alvorens de eigen klanten te adviseren eerst zonnepanelen op het eigen bedrijfspand. Gelijktijdig werd een elektrische auto aangeschaft plus een laadstation dat wordt gevoed door de zonnepanelen. Danny: “Bedrijfseconomisch gezien is dat een prima combinatie, want op deze manier kan een bedrijf de kosten in één keer fiscaal aftrekken.” Afstemmen van bedrijfsmatige en privésituaties Velux en Bloemendaal Ruigrok hebben vooral met elkaar contact over nieuwe of veranderende wet- en regelgeving, subsidiemogelijkheden, de salarisadministratie en de jaarrekening. Danny: “Eind september bekijken we samen de cijfers om te bepalen wat we in het vierde kwartaal nog kunnen doen om het jaar fiscaal gezien zo optimaal mogelijk af te sluiten. Ook nemen wij contact op wanneer wij een subsidiemogelijkheid zien die voor Velux interessant kan zijn.” De privésituatie neemt Bloemendaal Ruigrok altijd mee in de advisering. Dat is ook praktisch, bijvoorbeeld bij de afweging een auto op de zaak of privé aan te schaffen. Voor een goede afstemming van bedrijfsmatige en privésituaties is het intern kunnen beschikken over notariële kennis ook erg zinvol. Neem het opstellen van huwelijkse voorwaarden en (levens)testamenten.

Bloemendaal-Ruigrok-20150528-by-Etienne-Oldeman-Photography-227webA          Bloemendaal-Ruigrok-20150528-by-Etienne-Oldeman-Photography-233webA

Fiore Anthuriums

“Wanneer je iedere ochtend angstig je bedrijf binnenstapt met de gedachte ‘het zal wel niets worden vandaag’ dan zal het ook niets worden!” zegt Dick Oosthoek van Fiore Anthuriums. Dick weet uit eigen ervaring dat lastige omstandigheden een ondernemer in zo’n negatieve modus kunnen brengen. Gelukkig heeft Dick ook de keerzijde ervaren. Het lukte hem om de negatieve situatie waarin hij zelf met zijn bedrijf was beland om te zetten in een positief beeld. Beide ervaringen hebben hem gemaakt tot wie hij nu is: een bevlogen ondernemer die in zwaar weer verkerende tuinders graag bijstaat met praktische en financiële participatie.

Lees meer

Houtlijn

Wie weleens langs de N470 richting Zoetermeer rijdt, kan het niet ontgaan zijn. De drie nieuwe loodsen van de Houtlijn. Het bedrijf van de broers Frans, Jacco en Dennis Bierman timmert flink aan de weg. Bloemendaal Ruigrok adviseert en ondersteunt waar nodig. De geschiedenis van de Houtlijn gaat terug naar 1989. Toen startten Hans en Tiny Bierman een bedrijf in Bergschenhoek voor systeemloodsenbouw. Ze combineerden dit jarenlang met de verkoop van hout. In 1999 verkochten ze de loodsenbouw. Vanaf dat moment richtten ze zich volledig op de verkoop van hout. Het was de start van de Houtlijn. Hun drie zoons groeiden mee met het bedrijf, dat zich geleidelijk steeds verder ontwikkelde.

Lees meer

Autoservice Vlaardingen

Sinds 1966 waren op het adres Kethelweg 54-56 te Vlaardingen meerdere autobedrijven gevestigd. Sinds 2013 is het de beurt aan Autoservice Vlaardingen van Marco van Assem en Edwin de Groot. En om maar meteen met de deur in huis te vallen: het gaat uitstekend met hun bedrijf! Hilbert Krijtenburg van Bloemendaal Ruigrok ziet ook aan de cijfers dat het bedrijf zich goed ontwikkelt. Hilbert: “Afgezet tegen de overall cijfers van de autobranche kunnen we concluderen dat Autoservice Vlaardingen tegen de stroom in groeit en mooie resultaten boekt. De cijfers vormen een continu opgaande lijn.”

Lees meer