Velux elektrotechniek

Ad Ruigrok, accountant, is goed bekend met veel relaties van het accountantskantoor. Ad: “Eén van onze relaties is Velux Elektrotechniek: een professioneel bedrijf dat al 50 jaar in Pijnacker gevestigd is. Ik zie overeenkomsten tussen onze bedrijven. Allebei werken we aan continuïteit door ons volledig in te zetten voor onze cliënten en opdrachtgevers. We bouwen aan lange termijn relaties. Ook komen we elkaar regelmatig tegen als sponsor van lokale en regionale gebeurtenissen.”

Betrokken en deskundige sparringpartner

Ad heeft al jaren een goede band met Dennis van der Kleij, directeur/ eigenaar van Velux Elektrotechniek. Vanwege trieste omstandigheden werd in 2009 het bedrijf in slechts enkele maanden door Dennis van de toenmalig eigenaar Paul van Schie overgenomen. Dennis: “Op het moment van de overname werkte ik 16 jaar bij Velux. Toen Paul ernstig ziek werd vroeg hij mij het bedrijf voort te zetten. Als nieuwbakken directeur had ik veel behoefte aan extern advies. Bloemendaal Ruigrok bleek een betrokken en deskundige sparringpartner te zijn. Nog steeds is het een club mensen waar ik met alle vragen terecht kan en die met begrijpelijke antwoorden en oplossingen komt.”

”Er is altijd iemand bereikbaar die deskundig kan helpen. Ideaal dus!”

Sinds 2014 onderhoudt vooral Danny Ruigrok, de zoon van Ad, het contact met Velux. Dennis: “Het is positief dat er op een frisse manier naar en in je boekhouding wordt gekeken. Ook wij moeten en willen innoveren, subsidiemogelijkheden benutten en administratieve processen automatiseren. Danny kan goed meedenken en adviseren. In de huidige economie ben je bijvoorbeeld bij kostprijsberekeningen in het voordeel wanneer je goed en snel zicht op de kostenopbouw hebt. Bij offertes gaat het steeds meer om transparantie en snelheid.”

Van investeringsaftrek en subsidie profiteren

Twee innovatieve producten zijn zonnepanelen en laadpunten voor elektrische auto’s. Velux Elektrotechniek installeerde alvorens de eigen klanten te adviseren eerst zonnepanelen op het eigen bedrijfspand. Gelijktijdig werd een elektrische auto aangeschaft plus een laadstation dat wordt gevoed door de zonnepanelen. Danny: “Bedrijfseconomisch gezien is dat een prima combinatie, want op deze manier kan een bedrijf de kosten in één keer fiscaal aftrekken.” Afstemmen van bedrijfsmatige en privésituaties Velux en Bloemendaal Ruigrok hebben vooral met elkaar contact over nieuwe of veranderende wet- en regelgeving, subsidiemogelijkheden, de salarisadministratie en de jaarrekening. Danny: “Eind september bekijken we samen de cijfers om te bepalen wat we in het vierde kwartaal nog kunnen doen om het jaar fiscaal gezien zo optimaal mogelijk af te sluiten. Ook nemen wij contact op wanneer wij een subsidiemogelijkheid zien die voor Velux interessant kan zijn.” De privésituatie neemt Bloemendaal Ruigrok altijd mee in de advisering. Dat is ook praktisch, bijvoorbeeld bij de afweging een auto op de zaak of privé aan te schaffen. Voor een goede afstemming van bedrijfsmatige en privésituaties is het intern kunnen beschikken over notariële kennis ook erg zinvol. Neem het opstellen van huwelijkse voorwaarden en (levens)testamenten.

Bloemendaal-Ruigrok-20150528-by-Etienne-Oldeman-Photography-227webA          Bloemendaal-Ruigrok-20150528-by-Etienne-Oldeman-Photography-233webA

Van der Goes Orchideeën

Het in Nootdorp gevestigde Van der Goes Orchideeën is volop in beweging. Een familiebedrijf dat in meerdere opzichten met de tijd meegaat. In 1980 namen Hans en Marietje van der Goes het groenteteeltbedrijf definitief over van de voorgaande generatie. Tot en met 1997 werden komkommers en later paprika’s geteeld. In 1998 is het bedrijf verplaatst van de Veenweg naar de huidige locatie aan de Langelandseweg. Deze bedrijfsverplaatsing vormde meteen de aanleiding om over te stappen naar de teelt van snijcymbidiums. In 2006 stapten zij over op potorchideeën. Zoon André kwam in 2007 in het bedrijf. Volgens de samen met Bloemendaal Ruigrok opgestelde plannen zal André binnen een vooraf afgesproken tijd het bedrijf volledig overnemen. Bert-Jan Bloemendaal, relatiebeheerder bij Bloemendaal Ruigrok, geeft aan dat over de bedrijfsvorm dan weer nagedacht zal worden.

Lees meer

Auto Nassau

“Onverwachts kwam het pand van onze buurman te koop. Wij hadden interesse en vroegen onze huisbankier naar de financieringsmogelijkheden. Omdat wij onze bedrijfscijfers goed op orde hadden, reageerde de bank al binnen een uur met het bericht dat de financiering werd aangevraagd.” zegt Patrick van den Berg, directeur van Auto Nassau.

Ook Wilco de Koning die sinds 1983 bij Bloemendaal Ruigrok werkt en als relatiebeheerder Auto Nassau begeleidt, kijkt tevreden terug op die situatie: “Dat was in 2016. De bank kon zo snel positief reageren omdat de cijfers van Auto Nassau goed in elkaar staken. Patrick had een ondernemingsplan en een goede visie op wat de bedrijfsuitbreiding voor de uitstraling en dienstverlening van Auto Nassau zou betekenen.” Patrick: “Door de uitbreiding kon de werkplaatsactiviteit groeien en de marketing van de autoverkoop verbeteren met als gevolg een positieve uitwerking op het bedrijfsresultaat.”

Lees meer

Beachhouse Key West

“Het runnen van een strandpaviljoen is acht maanden knallen. Het is een manier van leven”, zeggen Ina en Piet Ruitenburg van Beachhouse Key West in Katwijk. “We staan er mee op en gaan er mee naar bed. Ja, fysiek is het in die acht maanden zwaarder dan het uitbaten van een café. Mentaal is het wat rustiger.”

Lees meer