Nieuws

Het laatste nieuws hebben wij voor u op een rij gezet.

Voorlichtingsbijeenkomst “Participatiewet & banenafspraak”

Banenafspraak, Participatiewet, quotum, mensen met een arbeidsbeperking… Allemaal termen die u ongetwijfeld wel eens heeft gehoord. Maar wat houdt dit in? Wat betekenen de Participatiewet en de banenafspraak voor u als werkgever?

Op dinsdag 14 juni organiseren OVPN, Bloemendaal Ruigrok, en de gemeente Pijnacker-Nootdorp een bijeenkomst over deze thema’s.

Kabinet en werkgevers hebben in het sociaal akkoord van 2013 afgesproken om tot 2026 samen 125.000 extra banen te realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Het bedrijfsleven – grote én kleine werkgevers – moet voor 100.000 van deze banen zorgen in de aankomende jaren. Als er onvoldoende banen zijn gerealiseerd om deze “afspraak” in te vullen, zal de quotumregeling in werking treden.

Wat is een quotumregeling? Dit betekent dat bedrijven, met meer dan 25 werknemers, verplicht worden gesteld om een minimum aantal mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen, afhankelijk van de totale omvang van het aantal werknemers. Werkgevers die niet aan het quotumpercentage voldoen, krijgen vanaf 2018 een jaarlijkse heffing (quotumheffing) opgelegd met een maximum van € 5.000 per jaar per niet gerealiseerde arbeidsplaats.

Op dinsdag 14 juni hoort u veel meer over o.a. de banenafspraak en de Participatiewet. Wat betekent dit in de praktijk, en wat levert het op voor u als werkgever? Werken met mensen met een arbeidsbeperking geeft namelijk veel voldoening. Daarnaast zijn er ook verschillende regelingen en subsidies mogelijk. Op deze middag hoort u ervaringen van andere werkgevers die u voor gingen en krijgt u een beeld van wat mensen met een arbeidsbeperking eigenlijk allemaal nog kunnen. Ook zal het Werkgeversservicepunt u uitgebreid vertellen wat zij voor u kunnen betekenen.

Wanneer? Dinsdag 14 juni 2016, van 17.00 uur tot circa 19.00 uur
Waar? Bestuurscentrum van de gemeente Pijnacker-Nootdorp, Emmastraat 165 Pijnacker
Voor een lichte maaltijd wordt gezorgd.

Graag tot dan!

OVPN
Bloemendaal Ruigrok
Gemeente Pijnacker-Nootdorp

Geplaatst op: 23-05-2016